Løg

Et spiret løg er synonym med affald i de fleste danske hjem. Men  i virkeligheden er det ikke bare fjollet, men også spild af mad. Spirene er nemlig både delikate i smagen og deres grønne farve spiller flot sammen med især rødløgenes skaller. 

Har dit løg fået en lille grøn spire? Så plant det! 

Hvis et løg begynder at spire, kan man sætte det i en potte med jord.

Vend spiren opad og sæt cirka halvdelen af løget under jord.
Vand løget hver 2.-3. dag og klip af spirerne, når du mangler lidt løg i maden.

Spirene kan nemlig spises, som var de purløg.

Lader du løgets grønne spirer gro frit, vil den gå i stok og få en skøn løgblomst med frø, som du senere kan så og dyrke.

Lige meget hvad, behøver du ikke at smide det spirede løg ud.
Og hvis du ikke vil spise det, kan du jo bare plante det og nyde synet af det naturlige farvespil.

Et spiret løg sat i krukke. Spirene har en mild løg smag, og kan med fordel klippes og drysses på mader og i retter. 

Vil du gendyrke andet?
Så se eventuelt her, hvordan du kan gendyrke ananas eller klik her for at se, hvad du ellers kan gendyrke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *