Gødning: Æggeskaller

Æggeskaller er en fantastisk form for gødning;  både for pengepungen og for naturen. Foto: Grønne Sager

Æggeskaller er rige på kalk. Det er én af grundene til, at de er geniale at bruge som gødning. Kalk har nemlig en central rolle i rigtig meget købe-gødning. Derfor: Lad vær med at smide skallerne i skraldespanden og giv dem til dine planter.

Sådan gør du:

1. Skyl indersiden af skallerne.

2. Put skallerne i en pose.

3. Bind knude på posen.

4. Saml al din opsparede aggression, og smadr posen ned i køkkenbordet, til skallerne er knuste.

5. Slå eventuelt posen med flad hånd, så skallerne knuses endnu finere.

6. Bland en smule af de knuste skaller i plantens jord – spæd eventuelt til med lidt kaffegrums fra stempelkanden/kaffemaskinen (men lad det tørre, inden du putter dét i jorden).

Knuste æggeskaller på glas; klar til forsøde planternes liv. Foto: Grønne Sager

I stedet for at smadre skallerne, kan man også blende skallerne med en lille sjat vand – det kræver dog, at man har en ret god blender.

”Hvor fint skal det være?”
Well, skallerne behøver ikke at blive til pulverstøv, men jo finere det smadres, jo hurtigere bliver det nedbrudt i jorden og optaget af planterne.

 

Bonus:

Æggeskaller består primært af kalciumkarbonat med små mængder magnesiumkarbonat og kalciumfosfat, men ’kalk’ er bare lettere at forstå.

Én kommentar til “Gødning: Æggeskaller”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *