Hypenpulver

Hjemmelavet hypenpulver. Foto: Grønne Sager

Hypen er nice.
Nogen kalder det endda en super food, fordi ….

Hyben indeholder bl.a. massere vitamin C og -A plus en masse andre mineraler og fibre.

Hyben er en gammel lægeplante, der er dateret brugt af af middelalderens munke.

 Hyben virker antiinflammatorisk (altså betændelseshæmmende), fordi det indeholder en fedtstoftype, som hedder ‘galactolipider’. Fedtstoftypen er blandt andet noget dét, som kan bekæmpe betændelsestilstande i led, der er opstået pg.a. mindsket muskelmasse ved leddene; altså det vi kalder slidgigt.

 Selvom hyben ikke er godkendt som et naturlægemiddel, bruges det af flere gigtpatiner til at lindre smerterne.

Super food: Hypen! Der er masser af steder, man kan plukke dem gratis. Foto: Signe Emilie Willesen Smith

Hjemmelavet hypenpulver.
Sådan gør du:

1. Halver de mange hyben og grav kernerne ud med en teske.

2. Hak dem eventuelt i lidt mindre stykker for at mindske bagetiden.

3. Læg dem på en bageplade og sæt dem i ovnen på lidt under 50 grader.

4. Bagetid: 6-7 timer (hvis de bare er halverede, det kan gøres hurtigere, hvis du hakker dem).

5. Når de er godt indtørrede (men ikke knastørre) tages de ud af ovnen og køler på pladen i et kvarters tid.

6. Jeg bruger min trofaste kaffekværn til pulverisering af de tørrede frugter. Der findes garanteret mere egnede maskiner til den del af processen, men desværre ikke i vores lille køkken.

Jeg kværner det til ret fint pulver, men det er mere en smagssag end en nødvendighed.  🙂

Brug det i brød og kager, i te eller kaffe, på grød, på is, i smoothies, supper, i et glas vand osv. osv.

Mængde: Jeg fyldte en 1,5 L skål med hyben og fik 120 gram pulver.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *