Te: Brændenælde

Tørrer du brændenælder og mynteblade, får du en lækker te. Derfor får du her fire gode grunde til at lukke “ukrudtet” ind i køkkenet og selvfølgelig en måde at lave det på. 

Jern, magnesium og kalk. Det er bare tre gode grunde til at inddrage nælden i køkkenet. Foto: Grønne Sager

Hvorfor lave te af brændenælder?

Magnesium!
Brændenælder indeholder 10 gange mere magnesium end rå spinat. Magnesium mindsker blandt andet træthed og udmattelse og er godt for både knogler og nervesystemet.

Jern!
Brændenælder indeholder også rigeligt jern, hvilket styrker både negle, hår og immunforsvar.

Kalk!
10 gram brændenælder indeholder 290 mg calcium (kalk), modsat 10 gram rå spinat, som kun har 10 mg (calcium er eksempelvis godt for tænder og knogler).

Gigtsmerter!
Brændenælde skulle efter sigende også lindre gigtsmerter, da planten har en antiinflammatorisk effekt.

Sådan gør du:

1. Pluk en skål friske nældeskud (brug en handske eller pose, så du ikke brænder nallerne på nælderne).

2. Har du en mynte, kan du supplere teen med nogle blade derfra.

3. Skyl bladene grundigt og fordel bladene på en bageplade.

4. Sæt bagepladen i ovnen og tør dem omkring 40-50 grader.

5. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte! Når de er tørrede, lader du dem køle på bagepladen, hvorefter de kommes i glas.

Med brændenælde- og mynteblade kan man blande en super lækker og let teblanding. Foto: Grønne Sager

 

Sidenote: Undgå at plukke langs veje og jernbaner. Pluk, hvor du ved, der ikke er sprøjtet med gift.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *