Ingefær cookies

Det har altid undret mig, hvorfor ingefær cookies på engelsk hedder ‘ginger stem cookies’, når man ikke bruger ‘the stem’ (altså stilken) … Især når bladene ikke kun er spiselige, men har en fantastisk sødlig ingefær smag (lidt som ingefærsbolsjer). 

Derfor har jeg bikset en ingefær cookie opskrift sammen, med ingefærsbladene som en central spiller: 

Man behøver ikke at bruge animalske produkter for at få velsmagende bagværk – prøv selv!

Sådan laver du lækre ingefær cookies: 
– Ja, opskriften er lidt lang, men den er både hurtig og nem!

I én skål blandede jeg:
– 5 dl mel.
– 1/4 tsk salt.
– 1/2 tsk stødt kanel.
– 1/2 tsk. neliker.
– 1 tsk. vaniljepulver.
– 1 tsk bagepulver.

I en anden skål blandede jeg:
– 1 tsk. friskrevet ingefær (cirka 8 gram).
– 1 dl smagsneutral olie (solsikke eller raps).
– 85 gram sirup (eller flydende honning).
– 0,5 dl rismælk (soya- eller komælk kan også bruges).

I min morter puttede jeg:
– 100 gram sukker.
– 12 gram ingefærsblade (hakket let).

Sukkeret og bladstykkerne blev mast sammen, indtil det havde fået en grønlig nuance og bladstykkerne var godt kvaste. Blandingen blev derefter puttet i den første skål og rørt sammen, og så hældt over i den anden skål og blandet godt sammen med håndmikseren.

Derefter …
… penslede jeg bagepapiret med en smule olie.
… tog jeg en skefuld dej og maste den halvflad på bagepladen (du kan selvfølgelig lave dem tyndere eller tykkere, if you like), og fortsatte til skålen var tom.

Så fik de 7-8 minutter i ovnen på 200 graders, og stod efterfølgende på den varme bageplade, til de var kølede af.

To hurtige råd:
1. Bag en ‘prøve-cookie’ og smag, om dejen skal justeres med enten sukker eller ingefær.
2. Dejen kan snildt gemmes i køleskabet i en uges tid, så man kan få friskbagte småkager, når lysten – eller gæsterne – melder ankomst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *