Brug de grønne tomater

Jeg elsker opskrifter fra gamle dage. Fra dengang man brugte rub og stub, og hvor madspild ikke var ikke en mulighed. Derfor har jeg bikset en opskrift sammen, hvor du kan sylte de grønne tomater, så de heller ikke går til spilde.

Har du ikke tid eller lyst til at lade de grønne tomater modnes i vindueskarmen, kan du lave lækre sager med de grønne tomater.

Det skal du bruge: 
700 gram tomater (grønne, gule og næsten-modne)
7 dl eddike 
7 dl vand
600 gram rørsukker
1 vaniljestang
3 kardemommekapsler (kan undlades)

+ en sjat vodka til at decificere sylteglasset

Sådan gør du:
  1. Hæld kogende vand i sylteglasset.

  2. Hæld det ud og ryst glasset med en sjat vodka i.

  3. Skyl tomaterne og prik evt. huller i dem med en gaffel (er der nogle store tomater, kan de halveres).

  4.  Kog vandet sammen med eddike, sukker, kardemommekapsler og den flækkede vaniljestang, indtil sukkeret er opløst (cirka 4-5 minutter ved svag varme).

  5. Læg tomaterne i sukkerlagen og lad dem koge i cirka 5 minutter.

  6. Stil gryden i køleskabet til næste dag (cirka 7-8 timer).

  7. Pil tomaterne op af lagen og put dem i sylteglasset.

  8. Kog lagen op igen, og lad den koge ind i et kvarters tid.

  9. Hæld lagen over tomaterne i sylteglasset og sæt dem i køleskabet med låg på (stilles de ikke i køleskabet, vil fermenteringen gå hurtigere). 

Spis dem!
Syltede grønne tomater er fantastiske til frikadeller, steg, forloren hare, på leverpostejsmader og en masse andet – de kan let erstatte asier eller rødbeder. 😋

Klik her, hvis du vil se, hvor let det er at gendyrke sine egne tomater – enten i drivhuset, vindueskarmen, gårdhaven eller på altanen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *